2 hurtige tips til at bruge vin i maden

Vin kan både bruges som smagsgiver, smagsforstærker eller som et selvstændigt krydderi til en ret. Samtidig bruger du sjældent hele flasken, når du tilføjer vin til maden, og derfor vil der næsten altid være et glas til overs til madlavningen eller selve middagen – og det klager man jo ikke over. Men enhver ret kræver sin egen drue, og det er selvfølgelig ikke ligegyldigt, hvilken slags vin du bruger. Det kan være svært at navigere i de utallige forskellige typer af vin, der både findes i supermarkeder, i online vinhandel, i specialbutikker og rundt omkring i resten af landet. Derfor har vi i denne artikel samlet to gode og vigtige tips til, hvordan du bedst bruger henholdsvis hvidvin og rødvin i maden.

Syrlig hvidvin til skaldyr

Hvidvin fungerer allerbedst, når den bruges i retter med fisk og skaldyr, der i sig selv er naturligt fede. Her skal hvidvinen gerne være frisk og syrlig, så den spiller godt op imod det fede og salte i skaldyrsretten. Det kan eksempelvis være i hvidvinsdampede blåmuslinger. Hvis du gerne vil prøve dig frem og smage lidt forskellige hvidvine, kan du overveje at bestille en smagekasse hjem fra en online vinhandel. Når du køber gennem en online vinhandel, slipper du nemlig for at skulle ud af døren for selv at skulle fragte vinene hjem bagefter. En online vinhandel som Vin Til Folket tilbyder eksempelvis hurtig levering på 1-3 hverdage, da det er en dansk vinhandel, og de lover samtidig smagsgaranti. Når du køber vin fra en dansk online vinhandel, får du leveret vin, der er dyrket med bæredygtighed i fokus. Du er derfor sikker på, at vinen er i en god og ordentlig kvalitet.

Kraftig rødvin til mørkt kød

Hvis du skal lave retter med mørkt kød, eksempelvis oksekød, har du brug for en rødvin med masser af kraft og styrke. Det kan eksempelvis være i retter som en rødvinsbraiseret okseklump eller boeuf bourguignon. Her er en kraftig rødvin med til at løfte retterne ved at bidrage med varme krydderier og mørke bær. Hvis du er lidt i tvivl om, hvilken type kraftig rødvin du er mest tilhænger af, kan du igen benytte dig af en online vinhandel til at få sendt en smagekasse med rødvin hjem. Du kan endda også få personlig hjælp gennem en online vinhandel og spørge konkret ind til, hvilken slags rødvin der passer til en bestemt ret. Hvis du bestiller en kasse hjem med forskellige rødvine fra en online vinhandel, kan du med fordel også bruge en af vinene til en ret med kød fra vildt. Kød fra vildt kræver nemlig også en varm og mørk rødvin, men den skal være lidt mindre kraftig end til oksekødet.