Bliv klog på vintyper

Vinproduktion er en kunst, der interesserer mange mennesker – nogen mere end andre. Derfor er der også en masse at lære om vinens verden, og det kan føles ganske intimiderende at tage hul på dette fag. Har du også lyst til at snuse til vinens kulinariske verden? Så bør du fortsætte med at læse, for her får du en gennemgang af nogle af vintyper, der findes!

De klassiske vine

Hvis du er stødt på vine før, har du også hørt om rød- og hvidvine. Det er to ganske almindelige vintyper, men du kan aldrig nå til bunds i deres utrolige udvalg.

Hvidvine er ofte et lettere alternativ til rødvinen. Hvidvinen bliver ofte foreslået til forretten eller til fisk og skaldyr. Modsat er rødvinen den, der kan bære hovedretten med tunge, krydrede smage. Der findes som sagt et bredt udvalg af vine under den hvide og den røde kategori. Har du lyst til at prøve muligvis den eneste vin i verden, der er skabt udelukkende til sushi, skal du prøve en vin fra rioja! Rioja er en vinregion i Spanien, hvor du både kan finde hvide og røde. Prøv dig frem med Rioja og sammenlign med andre regioner eller andre landes vine for at opdage, hvad du foretrækker.

Det friske og det søde

Udover de klassiske røde og hvide vine, findes der også rosévinen. Rosévinen er lyserød i farven, og dette sker, fordi man lader den røde drues skind ligge i saften i en periode. Rosévinen er en let vin, som er perfekt til en lille velkomstdrink eller til en let frokost.

Er du i humør til noget sødt og tungt? Dessertvinen er, som navnet antyder, perfekt til desserten. Det er en eksplosion af sødme, der møder tungen. Dessertvinen drikker man ikke i nær så store mængder som de andre typer vine. De mest almindelige dessertvine er bl.a. Port og Riesling.

Øverst på formularen

Nederst på formularen