Kettlebell – et træningsudstyr der giver styrke i arme og ben

Annonce

Du kender den sikkert godt, den store runde og tunge kettlebell der står i diverse fitnesscentre, og som kan bruges på mange forskellige måder. Den kan både være med til at styrke dine ben, arme og numse, hvilket du kan følge med i nedenstående Kettlebell guide, hvor du vil kunne finde inspiration til dine næste øvelser. Det bliver næsten ikke nemmere med et træningsudstyr, der kan hjælpe dig med at træne hele kroppen. 

Kettlebells kan selvfølgelig købes i forskellige størrelser og findes både i støbejern og plastik. Den mest populære kettlebell vejer 12 kg, og den passer perfekt til dig, som er nybegynder. 

Hvad er fordelene ved en kettlebell? 

Der er mange gode grunde til at begynde at træne med kettlebell, fordi den hjælper med øge din krops forbrænding samtidigt med, at den også øger muskelmassen. Grunden til dette er, fordi du hele tiden skal være oprejst og i bevægelse med en kettlebell. Og hvis du virkelig vil gøre din træning effektiv, kan du tage udgangspunkt i 3-5 forskellige øvelser der skal være overstået på under 25 minutter – så får du nemlig også pulsen op! 

Brug din kettlebell i stuen eller i haven om sommeren 

Du kan med fordel investere i en kettlebell og bruge den derhjemme, da øvelserne kun kræver en smule plads og at du kan stå op og eventuelt ligge ned. Hvis du tager din kettlebell med udenfor, kan du samtidigt nyde den friske luft, og dermed få dig et ekstra pusterum til dine øvelser. Når du er hjemme kan du også selv bestemme varigheden på dine øvelser samt hvilket tidspunkt på dagen du ønsker at træne. 

Hvilke øvelser kan jeg lave derhjemme? 

Der findes utroligt mange øvelser du kan lave med en kettlebell, og det handler ofte om, hvilken del af kroppen du ønsker at træne. Er det for eksempel ben og numse, kan du lave squats, hvor du løfter din kettlebell samtidigt med, at du bevæger dig op og ned i et moderat tempo. Hvis det er arme du ønsker at træne, kan du prøve øvelsen ‘swing’ – her skal du stå med en god bredde mellem dine fødder, og derefter løfte ketllebellen op med strakte arme. Øvelsen går så ud på, at du svinger din kettlebell mellem dine ben og bøjer i knæene, så armene rører lårene.