Køb alt du mangler til dine melorme her

Melorme er utrolig nemme at passe, faktisk er de et af de letteste foderdyr at opdrætte i fangenskab og også et af de letteste foderinsekter at opbevare, da de er utroligt hårdføre. Men selv om de er utroligt hårdføre, er melorme også utroligt skrøbelige, hvis man gør noget forkert. Foderet er en af de ting, der virkelig fejler for mange. Jeg har prøvet forskellige ting og undersøgt flere fora om dette emne samt talt med de bedste producenter på området. Det jeg har lært er, at ideen om at lave melorme af økologiske grøntsager og frugter, som nogle påstår kan lade sig gøre, faktisk er mere besvær end det er værd. Læs mere omkring Melorme her.

Melorme tilbyder en masse muligheder

Melorme har ikke en særlig optimal foderværdi, og det anbefales derfor ikke at anvende det som hovedfoder til melorme. Melorme har også brug for væske for at kunne fungere. Som alle andre insekter er melorme også afhængige af væske for at kunne indtage føde, og hvis de ikke får væske, kan de ikke indtage føde og derfor heller ikke vokse. Det er her, at man på flere sider på nettet skriver, at man kan fodre dem med økologiske grøntsager og frugt. Dette øger chancerne for skimmelsvamp i din melormekultur betydeligt. Min erfaring siger mig at fodre med gulerødder og give 1-2 pr. kg vil give dine melorme de bedste chancer for at overleve og vokse.

Lær omkring melorme her

Melorme er larver af en bille kaldet melorm, som ligesom mange andre insekter kræver en jævn temperatur for at kunne formere sig. For at kunne opdrætte melorme skal man først forstå de forskellige stadier i en melormes liv. Melorme-larven starter som et æg, der er bønneformet, hvidt og på størrelse med en støvklat. Inkubationstiden er ca. 3-4 uger, før den lille melorme-larve kommer ud af ægget. Herefter begynder den lille melorm at æde det omgivende medium, som bør bestå af korn som hvede, havre, byg eller sojaskrå som f.eks. Hvis du ikke har adgang til disse ting, kan du også bruge rådnende frugt. Melorme er en af de mest holdbare foderorme, og de kan nemt køles ned, hvilket faktisk gør dem mere holdbare. Det, der sker med melorme, når de køles ned, er, at de går ind i en slags dvale. Melorme spiser, selv om de er i dvale, de spiser ikke meget, men de spiser en del, så det er vigtigt, at du fodrer dem, inden du lægger dem i køleskabet.