Ny opvasker? Sådan vælger du den rigtige

Annonce

En opvaskemaskine er ikke en livsnødvendig ting at have i sit køkken, men er man en større husstand, eller laver man meget mad, er det noget, der virkelig gør hverdagen lettere. Der findes mange opvaskemaskiner på markedet, og det kan være svært at vælge den helt rigtige maskine, hvis du står og skal have en ny. I denne guide kan du læse tre gode råd til, hvordan du vælger den helt rigtige opvaskemaskine. 

Få overblik over markedet

Et godt råd, når du skal have en ny opvaskemaskine er at læse opvaskemaskine test. Her kan du få overblik over, hvilke opvaskemaskiner som eksperter og forbrugere mener er de bedste, og du kan også se, hvordan maskinerne er blevet vurderet ud fra forskellige objektive kriterier. På en hjemmeside som Toppricer.dk kan du se sammenfatninger af en stor mængde tests fra forskellige kilder, så du bedst muligt kan sammenligne opvaskemaskiner og få den, som passer bedst til dine behov. Hjemmesiden giver dig et enkelt og brugbart overblik over mere end 1800 anmeldelser. Du kan også se priser og finde den maskine, der er kåret som “bedst i test” eller “bedst til prisen”. Det giver dig de bedste forudsætninger for at få en opvaskemaskine, som du er tilfreds med i mange år.

Se på dine behov

Opvaskemaskiner kommer i forskellige størrelser, så når du vælger opvaskemaskine, er det en god idé at vælge en, som passer til jeres husstandsstørrelse og mængde af opvask. Vælger du en alt for stor en, kan du risikere at skulle bruge dage på at fylde den med opvask, som ender med at have indtørrede madrester, som er svære at vaske af. Den mest populære maskine er den underbyggede maskine, men der findes også små opvaskemaskiner og opvaskemaskiner, som kan integreres i de eksisterende køkkenelementer. Se også på det indvendige design af opvaskemaskinen i forhold til, om du primært skal vaske bestik og tallerkener op, eller om du også gerne vil bruge den til køkkenmaskiner som blenderen. 

Energimærket

Slutteligt er det altid en god idé at tjekke apparaters energimærke, for det siger noget om, hvor meget energi der bliver brugt, og dermed både noget om miljøbelastningen og din elregning. En opvaskemaskine, der er billigt nu og her, kan ende med at koste dig meget dyrt på lang sigt, hvis den er dyr i strøm. Energistyrelsen anbefaler, at du køber en opvaskemaskine, der som minimum har energimærket B eller C.