Sådan supplerer du maden med en sund livsstil

Den rette mad og kalorieindtag er med afstand det vigtigste for dig at forholde dig til, hvis du vil have en sund krop. Sundt mad alene er dog ikke nok til også at opretholde en stærk krop og sund livsstil. Dette kræver at du yder en indsats inden for flere andre områder. Her er hvad du også bør have for øje, hvis du søger en sund livsstil.

Styrk kroppen gennem simpel træning

Skal kroppen være stærk, kræver det, at du får aktiveret dens muskler. Dette er ikke ensbetydende med, at du ikke kan få en stærk krop, hvis du ikke kan bænkpresse 100 kilo. Faktisk er de sundeste træningsøvelser noget mere simple og noget mindre anstrengende. Hvis du virkeligt går op i din træning, kan du overveje at tage en personlig træneruddannelse, hvor du vil blive klædt på med viden om hvilke øvelser der går bedst i spænd med din krops sundhed og styrke. En personlig træneruddannelse som du eventuelt kan kombinere med en massør uddannelse, der kan bruges professionelt, og som kan hjælpe kroppen efterfølgende med at restituere oven på træningen.

De to glemte behov

De fleste har nok hørt om Abraham Maslows behovspyramide. Når det kommer til sundhed, er der dog to områder som er snart lige så vigtige som mad og væske indtag, hvis kroppen skal holdes sund og rask. Først og fremmest gælder det søvnen. Søvn bliver ofte nedprioriteret i en travl hverdag, hvor en stabil søvn er noget som mange ikke får. Søvnen er dig vigtig i forhold til din krops restituering samt for at holde hovedet frisk. 

Det andet glemte behov er det sociale. Flere undersøgelser viser, at personer med en stor social omgangskreds er sundere end dem med kun få venner. Dem der giver sig til det det sociale, lever derfor også i gennemsnit noget længere end dem der ikke gør. 

Lav det du holder af

Flere og flere personer rammes af stress og frustrationer i hverdagen. Stress er dog usundt for mange ting, og også din krops sundhed (fysisk som mental). En måde at undgå stress på er at være mere kræsen i forhold til hvad du bruger din tid på. Alle job vil selvfølgeligt have delelementer som er mindre sjove, men hvis du helt generelt er træt af dit arbejde, vil du også lettere føle dig presset og stresset heraf, hvilket går ud over din generelle sundhed.