Sådan passer du godt på dine øjne i skærmtilværelsen

Der er mange skærme i vores liv. Skærmen på vores mobiltelefon bliver kun skiftet ud med computerskærmen, iPadskærmen eller fladskærmen. Det kan nogle gange resultere i, at dine øjne kan føles irriterede, trætte og måske har du tendens til at blive ufokuseret for at slappe af i øjnene. I denne artikel får du bud på, hvordan du kan hjælpe dine øjne!

20-20-20-reglen

Er du i tvivl om, om du mangler briller eller nye briller, bør du besøge en optiker. Befinder du dig i Odense, kan du finde en Optiker Odense her.

Har du brug for at hvile dine øjne for skærmen så brug 20-20-20-reglen som en påmindelse om at hvile dine øjne regelmæssigt. Hver 20. minut skal du fokusere på noget 20 fod (ca. 6 meter) væk i 20 sekunder. Dette giver dine øjne mulighed for at slappe af og justere deres fokus.

Noget helt banalt, som du også kan opleve at glemme, når du arbejder ved en skærm, er at glemme regelmæssigt. Når du arbejder ved en skærm, har du tendens til at blinke mindre, hvilket kan føre til tørre øjne og irritation. Vær bevidst om at blinke regelmæssigt for at holde dine øjne fugtige og mindske ubehag.

Juster dine skærmindstillinger

Sørg for, at din skærm er indstillet korrekt for at reducere belastningen på dine øjne. Juster lysstyrken, kontrasten og tekststørrelsen, så de passer til dine behov. Overvej også at bruge et blåt lys-filter eller nattelys, der reducerer det blå lys, som skærme udsender.

Placér desuden skærmen i den rigtige afstand fra dine øjne. En generel tommelfingerregel er at holde skærmen omkring en armlængdes afstand væk fra dig. Skærmens topkant skal være i øjenhøjde eller let nedadrettet hvis du gerne vil reducere belastningen på dine øjne og nakke. Du kan undersøge markedet for stativ, der kan løfte computeren.