Sofa størrelser

Hvide sofaer kommer i mange forskellige modeller og størrelser, derfor skal du selvfølgelig på baggrund af pladsen derhjemme også finde én model som passer derefter. En 2-personers sofa passer naturligvis godt til et hjem, hvor man er én eller to personer, men er der flere kan det være relevant at overveje en 3+ personers sofa.

Farver på sofaer

Sofaer kan findes i alverdens forskellige farver, designs og mønstre. Du skal naturligvis vælge en farve som passer til den personlige indretning, men det er også vigtigt at tænke praktisk. For eksempel er de lysere farver sværere at rengøre, hvis der bliver spildt på disse. Det er værd at overveje, hvis der er børn eller dyr i hjemmet.

Sofa materialer

Er du mest til læder møbler eller tekstiler? Der er fordele ved at begge materialer, men læder er mere praktisk i forhold til rengøringen. Ved en lædersofa er det nemmere at tørre den af, hvis man spilder, dog kræver den ofte vedligeholdelse. Man skal endvidere være opmærksom på, at en læder sofa kan føles mere kold end hvis den er lavet af stof. Stof sofaer kan dog fås i forskellige materialer og der er også fordele og ulemper ved disse. Derfor skal du også vælge materialet ud fra komfort, men også rent praktisk og æstetisk. Har du dyr i hjemmet, bør du også nøje overveje hvilket materiale der giver mening i forhold til din nye sofa.

Sofaer og komfort

Mange sofaer er enormt stilrene og flotte at kigge på, men det er ikke altid er komforten følger med i den sammenhæng. Det er naturligvis smag og behag, men er du en rigtig sofa-flyder så skal du også vælge en sofa ud fra komforten i denne. Det er svært at slappe af på en sofa, som er stenhård og ubehagelig. Mange sofaer er rigtig ’flyder-sofaer’ som man bare ligger eller sidder dejligt komfortabelt i.

En sofa i hjørnet

Hjørnesofaer er ganske praktiske når der er flere personer i husstanden eller hvis man har mange besøgende venner eller familiemedlemmer. Hvis man er en familie som bor i samme husstand, så skal der selvfølgelig være plads til alle og så er en hjørnesofa bare genial.

Find et stort udvalg af sofaer her

Sofaer til overnattende gæster

Sofaer som man kan slå ud til en seng, har været populære i mange årtier, men det er muligt at købe nogle enormt komfortable af slagsen. Ved disse, er det endda nærmest umuligt at gætte sig til, at man også kan udfolde dem til en seng. Har du derfor mange gæster som overnatter ved dig og bor du på et lille areal, så kan du eventuelt overveje sådan en type sofa.