Spis din mad på antikt porcelæn fra Bing og Grøndahl

Bing og Grøndahl fabrikken på Vesterbrogade blev grundlagt tilbage i 1853 af Frederik Vilhelm Grøndahl og brødrene Jacob Herman Bing og Meyer Herman Bing. Fabrikkens logo er 3 tårne som er et gammelt symbol på byen København. Bing og Grøndahl fabrikken var i mange år den største konkurrent til Royal Copenhagen og har produceret mange populære kaffestel og spisestel. Blandt andet Mågestellet, som er bedste kendt som ”Danmarks Nationalstel”, idet stellet var til stede i så mange danske hjem rundt i landet. Nogle af de mest kendte stel er Sommerfugl, Blåmalet, Saksisk Blomst og Empire samt mange flere.

Fabrikken havde desuden en meget stor produktion af figurer, inden den i 1987 blev overtaget af konkurrenten Royal Copenhagen. De fleste unikke steldele fra Bing og Grøndahl findes i dag alene i antikke udgaver. Kun ganske få serier er blevet videreført til Royal Copenhagen.

Verdens første juleplatte

Da ejeren af Bing og Grøndahl, Harald Bing, fik idéen til at lave platter, ansatte han en svensk kunstner ved navn Frans August Hallin, til at skabe motivet. Frans August Hallins teknik med at skære motivet til platten som et relief skabte et meget detaljeret og unikt udtryk. Den københavnske skyline med de mange tårne endte med at blive motivet for den allerførste platte. Den udkom kun i 400 eksemplarer, men blev starten på en såkaldt juletradition, der hvert år ventes med begejstring af utallige samlere. Senere hen er flere samlerartikler kommet til serierne fra Royal Copenhagen og Bing og Grøndahl.

Kundernes tilfredshed er vigtigst

Alle vores stel hos nordicantique.dk er antikke stel og nogle gange mere end 100 år gamle. Derfor kan der være mindre slitage og brugsspor på nogle af vores varer. I er altid velkomne til, at spørge efter flere billeder af vores varer – så tager vi nemlig nogle billeder inden i laver jeres bestilling. Hvis du har spørgsmål eller lignende omkring vores udvalg af Bing og Grøndahl, eller andet, så kan i altid give os et kald på 21 15 18 89, eller skrive en mail til kontakt@nordicantiques.dk. Vi garanterer at vi gør vores bedste for at besvare hurtigst muligt! Hop ind på vores hjemmeside og find netop de Bing og Grøndahl produkter som passer til dit behov.

Ind imellem hænder det, at vi får overset en fejl på en vare, hvis dette er tilfældet så tøv ikke med at kontakte os, så vi kan finde en god løsning. Kunders tilfredshed er vigtigst for os, og vi sørger altid for at vores i får en oplevelse, der er udover det sædvanlige.